HTML

kovacsrozsa

napló

Friss topikok

  • nagykab: Nekem tetszel, meg a szöveged is (2012.04.25. 12:09) Csak a szél és a holdfény
  • kbx71: Nagyon jó kis írás, maga a mondanivaló is érdekes, a megfogalmazás pedig remek. Kíváncsi vagyok ha... (2012.03.01. 18:48) Komáromi anzix

Címkék

2012.04.27. 11:41 kiskosztüm

Leletkiadás csak pénteken

Ismerned kéne a gyurgyalagot

Rádiós könyvismertetés volt...valamilyen szerző, valamilyen című műve valahonnan Amerikából. A könyv, amely a szerző kedvenc dalszövegeit tartalmazta a bestseller lista élére kúszott. Feltételezhetően képes volt egy széles olvasótáborból ugyanazon érzéseket megmozgatni. Ilyen könyvet mi is csinálhatnánk! Nem hiszem, hogy van még olyan ország, ahol ennyire fontosak lennének a dalszövegek. A dalszövegek egyediséget mutatnak, de közben annyira általánosak, hogy pontosan ráhúzhatjuk élethelyzetünk aktuális pillanatára a megfelelőt. Aztán átéljük, üvültjük, együtt rángatózunk, vagy belezokogjuk a bánatunkat...

Gyakran utazom egyedül és régi CD-ket hallgatok. „A szerelemnek múlnia kell...és jaj’ fejben dől le majd” (ez a fejes rész nem pontos idézet, ez már én vagyok)

Mindannyian GICCSEMBEREK vagyunk. Tunningoljuk magunkat, „olyanmintha” érzéseket generálunk.

Miért szeretjük dr. Haust? (ez egy sorozat a tv-ből. Tessék nézni!) Tanulságai vannak. A tegnapi rész például kettő „olyanmintha” házasság történetét vázolta. Az egyikben a férfi alzheimer kórban szenved, a nő áldozatos türelemmel, gyöngédséggel, szerelemmel(!) ápolja. A férfi bármit tehet, lehet kedves, lehet agresszív, elfogadja, vagy elutasíthatja a nőt...mit számít az! Hosszú házasságukból csupán fél év volt a normális együttélés, így valójában nem is ismerhették meg egymást. De akkor kit szeret a nő?

A másik történetben az asszony egy ambuláns vizsgálatán mellékkörülményként megtudjuk a házaspár nem szereti a szexet, nem élnek házas életet. Dr. Haus nem vevő az ilyesmire, kideríti: a szextelenség mögött a férfi gyógyítható betegsége áll, s a gyógyulást követően megnövekszik a szexuális vágy, s kénytelenek lesznek szexelni. ”Majd együtt drágám leküzdjük ezt is, szexelni fogunk” mondja a nő nem titkolt örömmel. „végülis az embernek vannak biológiai szükségletei”.

Biológiai szükségleteinket ideiglenesen feladhatjuk „magasabb” lelki igény miatt, de meddig bírjuk? Hány dr. Haus kéne hogy dolgozzék nálunk? Lehet hogy följebb kerülnénk a boldog-ország listán? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsrozsa.blog.hu/api/trackback/id/tr854476292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása